Instyleout- Uudenlainen vaatestailauskonsepti

Olen vaateliikkeessä työskennellessäni kuullut kymmenien naisen suusta kuinka he ahdistuvat vaateliikkeissä tai eivät koskaan löydä mitään. Ja kuinka se vaikuttaa itsetuntoon. Tai kuinka he kaipaisivat yksinkertaisesti vain uudistusta ja erilaista näkemystä omaan tyyliinsä. Se apu mitä olen niissä hetkissä pystynyt tarjoamaan on vakuuttanut minut, että tavallinen kuluttaja kaipaa stailauspalvelua. Mutta millaisesta stailauspalvelusta olisin itse valmis maksamaan?

Siitä on noin kaksi ja puoli vuotta aikaa, kun sain sen ahaa- elämyksen, joka laittoi Instyleoutin rattaat pyörimään. Konsepti syntyi, kun olin kysynyt itseltäni seuraavia kysymyksiä:

Kuinka asiakkaalle voisi tarjota stailauskokemuksen edullisesti?

Kaikki tietävät sen tunteen, kun saa päällensä asun tai vaatteen, joka klikkaa täysin sen oman sisäisen maailman kanssa. Olo on levollinen. Mutta aina niitä asukokonaisuuksia ei osaa tai jaksa rakentaa itse. Siksi stailistin palkkaaminen on virkistävää ja voi tuoda erittäin paljon lisäarvoa elämään. Mutta harvalla tavallisella kuluttajalla on varaa laittaa tuhansia euroja stailistiin ja vaatteisiin. Pohdin asiakkaan näkökulmasta miten voimme karsia kuluja konseptissa, jossa stailisti vie asiakkaan vaatekauppoihin shoppailemaan. Voisiko stailauspalvelu olla vain asiakkaan ja stailistin välinen? Ei, koska stailistilla ei tietenkään ole omia vaatteita... 

Mutta mitä jos olisikin?  

Tuolloinhan liikevaihto muodostuisi sekä palvelusta, että vaatemyynnistä! Näin ollen voisi pitää sekä stailauspalkkion alhaisena, että vaatteiden hinnat edullisina, koska liikevaihtoa tulisi molemmista!  PING!

Instyleoutin tulee omistaa kaikki stailauksissa käytettävät vaatteet, jotta asiakas saisi koko kokonaisuuden edullisesti!


Instyleoutin ensimmäisen stailauksen asukokonaisuudet rekissä.

Instyleoutin ensimmäisen stailauksen asukokonaisuudet rekissä.


Heräsi seuraava kysymys; Mistä tukkuvaatteita voi ylipäätänsä ostaa?

Googletin tunteja ja tunteja etsien vaatetukkumyyjiä. Oli erittäin hankalaa suodattaa huijarit oikeista toimijoista. Kyllästyin siihen ja päätin, että minun on pakko päästä tukkutapahtumaan näkemään yritysten edustajat ja vaatteet livenä. Selvitin missä tapahtumia järjestetään ja vastaan tuli Pure London. Ilmoittauduin sinne, vaikka yritystoimintaa ei vielä ollutkaan. Olin säästänyt rahaa siitä asti kun Instyleoutin konsepti oli tiedossa (eli noin vuoden verran) ja sillä pienellä 5000€ pesämunalla tilasin elämäni ensimmäiset vaattet Lontoosta. Järjestin 2016 vuoden lopulla Soft Lauch- juhlat, jossa möin vaatteitani ensimmäistä kertaa. Siitä pisteestä asti olen investoinut lähes kaiken rahan mitä olen tienannut liiketoiminnallani takaisin yritykseen. 

Pure London kesällä 2016

Pure London kesällä 2016


Mitä vaatteita Instyleout myy verrattuna vaateliikkeisiin?

Ïnstyleoutin toiminnan alusta asti on ollut selvää, että tarkoitus on yhdistää sekä tyylikkyys että ekologisuus, edukkaasti. Instyleoutissa asiakas voi itse valita haluaako ostaa kierrätettyjä, uusia streetware vaatteeita vaiko uusia ekologisia vaatteita. Vapaus sisäänostaa mitä vaan merkkiin katsomatta, on sekä Instyleoutin että asiakkaan etu. Jotkut vaateliikkeet tarjoavat stailauspalvelua ilmaiseksi asiakkailleen. Tuolloin työntekijä on sisäänostajan ja trendien armoilla vaatetarjonnan suhteen eikä yhtä henkilö varten tilata vaatteita erikseen, kuten Instyleoutissa on mahdollista tehdä. Instyleoutilla ei ole myöskään samoja juoksevia kuluja kuin katutason liiketiloilla, jotka ovat jatkuvasti auki ja vaativat aina henkilökuntaa. Pienemmät kulut merkitsevät edullisempia hintoja asiakkaille. 


Soft Launch 2016

Soft Launch 2016


Soft Launch 2016

Soft Launch 2016


Oma rauha sovittaa

Aloitin Instyloutin toiminnan kotoa käsin. Jokaisen vartalo on erilainen, siksi vaatteen sovittaminen on erittäin tärkeää istuvuuden takaamiseksi. Ostoskeskusten liikkeissä sovittelu käy melkein liikunnasta, kun joka kaupassa saa riisua ja pukea uudestaan. Monet tykkäävätkin siksi ostaa netistä vaatteita, mutta niistä ei taas koskaan tiedä varmuudella kuinka ne istuvat. Malli, väri ja istuvuus voivat näyttää täysin erilaisilta kotona kuin kuvassa mallin päällä. Ja monet unohtavat kiireen keskellä palauttaa tuotteet jolloin ne hutiostokset jäävät kaappiin hintalappuineen. Turhat paketit lentävät myös maasta toiseen kotisovituksiin saastuttaen maapalloa entisestään. 

Instyleoutin yksityisessä loft- tilassa ei ole muita ihmisiä ja saat rauhassa mallailla, että tuntuuko tuote hyvältä päällä. Yrityksen keskiössä ovat tyylikkyys, inhimillisyys ja ekologiset arvot. Siksi toiveena olisi, että jokainen ostettu tuote tulisi käyttöön ja että kaikki saisivat omasta stailauskokemuksestaan irti juuri sen mitä tulivat hakemaan. Hauskan elämyksen yksin tai yhdessä tai elämää mullistavan käännekohdan.