Vaatestylistin loft- liiketila

Instyleoutin toiminta alkoi lokakuussa vuonna 2016 Soft launch- juhlien merkeissä. Tuolloin en olisi osannut aavistaa, että jo kesäkuussa 2017 tekisin töitä omassa liiketilassa.

Ennen

Ennen

Jälkeen

Jälkeen

Toimintani alussa tein stailauksia kotoa käsin. Työhuoneemme oli lievästi sanottuna kaoottinen, ja lisää vaatteita tuli joka viikko. Tiesin, että jos haluan viedä koko homman seuraavalle tasolle niin täytyisi hypätä pää edellä syviin vesiin ja löytää itselleni liiketila. Selasin Oikotietä pitkään ja löysin mielestäni täydellisen tilan- Pajamäestä. Tila oli vanha kampaamo ja olisi vaatinut paljon remppaa. Tein siitä tarjouksen, koska en uskonut löytäväni parempaa budjettini sisällä. Välittäjä soitti, tila meni jollekin toiselle. Nyt voi ajatella että onneksi niin! Uskon, että kaikella on aina tarkoituksensa. Vielä parempaa oli siis luvassa.

Ilmoitus tästä nykyisestä liiketilasta oli hieman heikkolaatuinen. Etusivun kuva oli koko kerrostalosta eikä ilmoituksessa mainittu mitään vessasta, hissistä eikä upeista maisemista. Mutta loftmainen fiilis kyllä välittyi kuvista, ja tilan potentiaali täytyi päästä näkemään omin silmin. Visioin jo tilanteen, jossa asiakas pidättelee pissaa kaksi tuntia tai joutuisi mennä johonkin kellarin tyrmään vessaan. Ja itse sit kantaisin ne 20kg vaatelaatikot portaita ylös. "Ihanaa hyötyliikuntaa!" 😂

Maisemat alla olevan kuvan ikkunoista. 

Maisemat alla olevan kuvan ikkunoista. 

Ensimmäinen eteiskuva. Hissinovi on ikkunoita vastapäätä.

Ensimmäinen eteiskuva. Hissinovi on ikkunoita vastapäätä.

Voitte varmaan kuvitella mun helpotuksen, kun välittäjän kanssa käveltiin talon sisään. Hän ohjasi mieheni ja minut hissiin, jolla tultiin SUORAAN liiketilaan. Vaikka hissi on pieneltä kooltaan jokaisen klaustrofoobikon tai perisuomalaisen "unelma", niin jo sen olemassaolo on lottovoitto. Kun hissistä astuu ulos avautuu aivan maagiset maisemat Lauttasaaren sillalle päin. Näkyy merta, Johanneksen kirkon tornit, Ruoholahtea ja Jätkäsaarta. Ajattelin heti, että tämä tila täytyy saada. Ainiin, mut mites se vessahommeli? Löytyy!

Ensimmäisestä ovesta pääsee portaikkoon ja toisesta vessaan. 

Ensimmäisestä ovesta pääsee portaikkoon ja toisesta vessaan. 

Ennen

Ennen

Jälkeen. Keinun olen ottanut pois luomaan tilaa ja irtorekin tilalla on nykyisin pöytä.

Jälkeen. Keinun olen ottanut pois luomaan tilaa ja irtorekin tilalla on nykyisin pöytä.

Pyörittiin siinä hetki ja kysyin suoraan välittäjältä- miten mä saan tämän? Mikään muu ei ole vaihtoehto. Pari viikkoa myöhemmin sopparit oli allekirjoitettu ja tilan avaimet oli kädessäni. Tunne oli aivan huikea!

Screenshot_20171107-105342.png

Siitä alkoi sisustustyöt. Tiesin, että katon matalaan osaan tulee vaatetangot. Mittasin välit, ostin tangot ja sahasin ne oikean mittaisiksi rautasahalla. Huhhuh, sitä sahaamisen ja ruuvaamisen määrää! Mutta onhan se todella palkitsevaa, kun rakentaa omin käsin jotain itselleen suurta.

Ennen

Ennen

Välivaihe. Käytin poraa ensimmäistä kertaa elämässäni noita hyllyjä kiinnittäessä.

Välivaihe. Käytin poraa ensimmäistä kertaa elämässäni noita hyllyjä kiinnittäessä.

20170512_135515.jpg
20170512_135529.jpg
OI000027.jpg
Lattialla on nykyään vanhanroosan värinen karvamatto.

Lattialla on nykyään vanhanroosan värinen karvamatto.

OI000535.jpg
OI000028.jpg
OI000527.jpg
Iltahämärässä avajaisten jälkeen

Iltahämärässä avajaisten jälkeen

Liiketilan avajaiset olivat 5.8.2017. Se oli deadline, jolloin tilan tuli olla edustuskelpoinen. Olin itse vähän jumissa sisustuksen kanssa. Ystäväni tarjoutui auttamaan ja hänen ansiosta seinä on vihreä ja Ikean valonauha roikkuu katosta. Hänen ideansa ja apu olivat korvaamattomia ja hyvä muistutus siitä, että kaikkea ei aina tarvitse tehdä yksin. 

Joka kerta kun astun tilaan mieleni on rauhaisa ja olo käsittämättömän kiitollinen. Täällä luodaan vielä paljon upeita muistoja. 

- Anni

20171107_141125.jpg

Free yourself, be yourself, Instyleout.

Anni RoineComment