5 helppoa vinkkiä miten tehdä asukokonaisuudesta tyylikkäämpi!

1. Paita housujen sisään

Laittamalla osan paidan helmasta housujen sisään kevennät asukokonaisuutta huomattavasti. Myös ne paidat, jotka muuten näyttäisivät isoilta säkeiltä päälläsi toimivatkin nyt loistavasti. Salaisuus on siinä, että tällä pienellä muutoksella vartalosi mittasuhteet muuttuvat täysin. Jalat saavat lisää pituutta ja paidan helma ei enää luo raskasta vaakatasoista linjaa väärään kohtaan. Korkeavyötäröisten housujen kanssa voit halutessasi laittaa paidan helman kauttaaltaan housuihin, jolloin vyötärö korostuu selkeämmin. 

Kahdessa viimeisessä kuvassa on pari esimerkkiä, missä tämä ohje ei tosin toimi. Silloin kun paidassa on jo valmiiksi erikoisempi leikkaus, kannattaa antaa helman roikkua vapaasti.

 

2. Asusteet

Tyyli ja asusteet, niistä puhutaan aina yhdessä- ja syystä! Asusteiden tärkeyttä ei voi korostaa liikaa, etenkin jos haluaa päästä helpolla. Voit yhdistää yksinkertaisen paidan farkkujen kanssa ja kun heität kaveriksi isot korvakorut tai kaulakorun ja yhteensopivan laukun olet muuttanut tylsän asun mielenkiintoiseksi hetkessä. Ja auringon paistaessa voit ottaa esille ne omat lemppari aurinkolasit! Jos haluat olla niinkuin Victoria Beckham ja muut julkkikset, voit käyttää aurinkolaseja tyylielementtinä vaikka olisi säkkipimeää, haha. Ensi kerralla, kun katselet tyylikuvia netistä, mieti huviksesi miltä asukokonaisuudet näyttäisivät ilman koruja, laukkua ja huiveja. Aika vähän jää jäljelle.

3. Ranteet ja allaolevan paidan hihaa esille

Jos tuntuu, että kangasta on yksinkertaisesti liikaa tai asukokonaisuus tuntuu muuten vain tunkkaiselta kannattaa kokeilla kääriä hihat 3/4 mittaisiksi. Korostat tuolloin käsivartesi kapeinta kohtaa eikä löysäkään paita enää suurenna sinua. Kun kerrospukeudut kannattaa vetää alemman kerroksen hihoja hieman esille. Näin silmä saa katseelleen selkät kiintopisteet myös raajoihin ja se tekee kokonaisuudesta eheämmän ja mielenkiintoisemman näköisen. 

Jos vertaat kahta alimpaa takkia huomaa selkeästi miten hihan pituus vaikuttaa asuun.

4. Valitse maksimekko tai haalari

Monesti vaatteiden yhdisteleminen jo itsessään aiheuttaa suurta päänvaivaa varsinkin kiireessä. Tuolloin on helpointa, kun vaatekaapissa on se luottoasu, johon ei tarvitse välttämättä lisätä mitään vaan se toimii sellaisenaan. Maksimekko toimii niin arjessa kuin juhlassakin ja haalari toimii näiden lisäksi loistavasti myös töissä. Mikäli asu on hihaton voit heittää bleiserin päälle ja tyylisi on taattu. Haalarissa on sekin mahtava puoli, että se kun lähdet töistä, otat bleiserin pois ja lisäät korut niin olet valmis illanviettoon!

5. Mustat nilkkurit

Kengät, jotka pelastaa jokaisen asukriisin ovat mustat nilkkurit. Ne toimivat löysin housujen, kireiden farkkujen, minkä vaan hameen ja jopa juhla-asun kanssa silloin kun haluaa tuoda lookkiin särmää. Jos olet pulassa kenkien kanssa, mustat nilkkurit todennäköisesti pelastavat tilanteen! 

Kuvat Pinterestistä

Ei muuta kuin täydentämään puuttuvia palasia myös omaan kaappiin!

Ihanaa viikonloppua!

- Anni